Vineri seara …

… a fost seara de film in aceasta saptamana :): premiera filmului Despre oameni si melci, un film in regia lui Tudor Giurgiu cu Monica Birladeanu si Andi Vasluianu, in rolurile principale. Fimul, o comedie romano-franceza, se bazeaza pe scenariul scris de catre Ionut Teianu.

In cateva cuvinte, Ionut Teianu prezinta filmul astfel: “Despre oameni și melci este un film despre nedreptatea pe care o aduce cu ea libertatea. Este povestea unei utopii într-o lume pragmatică și cinică. Este în același timp povestea a două lumi care se întâlnesc : România și Franța. Două lumi care se ignoră reciproc și care nu cunosc despre cealaltă decît clișee. Două lumi reprezentate de personaje provinciale, ale căror referințe culturale sunt Julio Iglesias și Dan Spătaru, în cuvintele cântecelor cărora își găsesc filozofia vieții și a iubirii. Sunt personaje pe care le-am inventat, cu care am trăit luni de zile și pentru care am și acum o foarte mare afecțiune. Sper ca și publicul să le îndrăgească. Această comedie dulce-amară este o tentativă de a exprima revolta pe care am resimțit-o în fața ipocriziei și cinismului care au însoțit schimbările din viața noastră după căderea comunismului.”

Va recomand sa vizionati acest film care va va aduce zambetul pe buze, cu toate ca prezinta realitatea cruda a lucrurilor care inca se mai intampla in Romania. Filmul prezinta insa si ideile care pot sa apara in mintea unor persoane aflate sub presiunea vremurilor care le traiesc, persoane care isi doresc sa salveze cu orice pret fabrica de provincie in care lucreaza si sa asigure tuturor angajatilor ‘linistea zilei de maine’ …

Mai multe detalii despre film gasiti: http://despreoamenisimelci.ro/.

Vizionare placuta!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s