Hohloma

Pana acum cateva minute nu stiam nici macar de existenta acestui cuvant, cu atat mai putin ceea ce inseamna. Tocmai de aceea m-am decis sa va scriu ceea ce tocmai am aflat … de fapt in fiecare zi avem ocazia sa invatam cate ceva …

Hohloma este genul traditional de pictura pe lemn folosit in Rusia. In trecut, obiectele artizanale din Rusia erau facute, in cea mai mare parte, din lemn. Veacuri la rand, rusii au mancat din strachini au folosit linguri, cani si alte vase facute tot din lemn, cioplite si pictate cu finete. Motivele ce apar pe aceste articole sunt de cele mai multe ori inspirate din natura: flori si plante din taigaua siberiana, dar si pasari si pesti. Culorile predominante sunt rosul, negrul, auriul si verdele. In general, satenii le lucrau in perioada rece a anului cand nu erau ocupati cu munca campului.

In prezent, obliectele hohloma au patruns in locuintele oamenilor din diferite parti ale lumii, decorand incaperile acestora si aducand cu ele o farama din farmecul vietii traditionale rusesti.

Sper sa ajung sa vizitez Rusia si promit sa va exemplific in imagini ceea ce am descris mai sus :).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s