Pe bancile … altui colegiu …

… si pentru ca inceputul anului scolar se apropie, voi continua prin a va’ povesti’ cate ceva si despre St John’s College, Cambridge.

Carta colegiului a fost aprobata, dupa lungi discutii, pe 9 Aprilie 1511. De atunci, Colegiul a evoluat si s-a extins, insa esenta educatiei si scopul social al fondatorilor au ramas neschimbate. St John’s College pregateste tineri de pe intreg teritoriul Marii Britanii, dar si din alte parti ale lumii, avand o gama variata de specializari.

Capela, ridicata incepand din 1868, este opera lui Sir George Gilbert Scott, fiind construita dupa modelul Sainte Chapelle din Paris.

Biblioteca a fost ridica in 1624 si este un cadou din partea lui John Williams, episcop de Lincoln. De pe Podul ‘Bucatariei’ veti putea observa Podul Suspinelor (Bridge of Sighs) care traverseaza raul Cam. Bridge of Sighs leaga Noua Curte (stil Gotic) cu Curtea a Treia. Podul Suspinelor a fost astfel denumit datorita faptului ca este acoperit si aminteste de Bridge of Sighs din Venetia, care a primit acest nume deoarece reprezenta drumul spre inchisoare.

Plimbandu-ne prin curtile interioare ale colegiului, prin gradina construita in stil gotic, admirand cladirile si modul perfect in care caramizele au fost imbinate si taiate, am simtit atmosfera care te indeamna la studiu. Vorbeam incet, respectand munca celor de acolo, fie ei studenti sau profesori. Mi se parea o placere sa inveti intre acele ziduri!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s