Svaneti – Georgia

Svaneti este o regiune din nord vestul Georgiei cu resedinta in satul Mestia.

Svaneti este o regiune cunoscuta atat datorita piscurilor semete (3000-5000 m) apartinand lantului Caucazul Mare , cat si datorita turnurilor de piatra care impanzesc regiunea si care au asigurat libertatea svanilor.

La aproximativ 45 km de Mestia, se gaseste localitatea Usguli, o asezare tainuita in inima muntilor. Muntenii de aici locuiesc la altitudini de pana la 2200 m. De fapt, Usguli este satul aflat la cea mai mare inaltime din Europe, locuit fara intrerupere de la intemeierea lui. Localitatea este strajuita de muntele Skara (5201 m). Skara este cel mai inalt munte din Georgia, facand parte din Peretele Bezengi, un sir de piscuri aproape egale ca inaltime si lung de 12 km.

Locuitorii regiunii, svanii, sunt renumiti deoarece, cu toate ca nu aveau autoritati care “sa faca legea”, nu si-au plecat genunchiul in fata vreunui domn. In veacul al XVIII-lea, un explorator spunea: “au intemeiat o societate ideala, in care vointa libera a individului este mai presus de orice alt factor.” Acestia au fost aparati in mod natural datorita semetelor varfuri care ii inconjoara, dar si datorita turnurilor de piatra inalte de peste 25 m. Fiecare turn este compus din: turnul propriu-zis (numit murkvam) si casa anexata (numita kor).

… un lieu a visiter …

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s