Un week-end de poveste …

… sau cum sa nu iti propui sa vizitezi ceva anume si sa reusesti si sa te simti foarte bine :)!

Vineri dupa-amiaza, pe o vreme superba, cu un soare care incalzea atat de placut, am pornit spre Moldova. Drumul este bun, o placere sa conduci, iar culorile care le-am vazut mi-au incantat privirea. Dupa o dimineata trista, week-end-ul se anunta a fi unul frumos! Am vazut un apus superb, care nu l-am “furat” insa cu ajutorul camerei foto, dar va ramane in memoria mea. Dupa apus am ajuns la destinatie, un loc unde era atat de multa liniste. Un locuitor al prafuitei noastre capitale va aprecia mereu un asemenea moment, un moment in care poti sa asculti linistea, sa inspiri aer curat, sa te bucuri de prezenta unei persoane speciale…

“Excursia” a inceput sambata dimineata, bineinteles dupa ce ne-am savurat cafeaua avand Pietricica  ca si panorama. Un geograf nu ar trebui sa se “laude” cu asemenea ispravi, ci ar trebui sa aiba mereu in minte un itinerariu bine stabilit, locuri interesante de vazut, de fotografiat, de aratat. Planurile mele de week-end nu au fost insa sa vizitez si am reusit sa nu fac asta… Deci, pentru cei care au nevoie de sfaturi din acest punct de vedere … pot sa ne sune si le vom spune cum pot sa aiba parte de un week-end de neuitat. Am pornit de dimineata spre Targu Neamt cu gandul de a vedea Cetatea Neamtului. Ploua torential. Inainte de a urca la cetate, am hotarat sa mancam. Am ales restaurantul “La Cetate”, un local dragut, mi-a placut cum arata, dar servirea lasa mult de dorit … sau am avut noi “bafta” unui ospatar mai putin priceput. Dupa o lunga asteptare, ne-am primit comanda. Intre timp se oprise si ploaia, deci in mod normal aveam toate conditiile de a urca la cetate. Am reusit insa sa ajungem doar pana la al doilea panou de prezentare al cetatii si panta prea abrupta ne-a taiat elanul … deci am revenit la masina. Am vazut in schimb cetatea de la Humulesti. Frumoasa priveliste …!

Tinand cont ca tot am trecut prin satul natal al copilariei lui Creanga, am vrut sa vizitam “bojdeuca”. Nu ne-a iesit nici de data aceasta. Din pacate, nu exista nici un indicator spre casa memoriala Ion Creanga … si am ratat-o. De aici am pornit spre rezervatia de zimbri, sperand ca macar atat sa reusim sa vedem.  Indicatoarele insa nu sunt puse tocmai corect si … am ajuns doar pana la manastirea Varatec. In drum am vazut, din masina, Padurea de Argint (http://www.youtube.com/watch?v=ntfR6vb2WJU).  Din pacate, frigul de afara, ne-a facut ca nici macar Manastirea Varatec sa nu o vedem. Ne-am clatit totusi privirile cu varfurile brazilor din spatele manastirii care erau acoperiti de chiciura si ofereau un peisaj de poveste.

Timpul de sambata, cu ploaia de afara, ma facea sa imi doresc sa fiu undeva la o cabana, in fata unui semineu, cu o cana de vin fiert in mana, in fundal o muzica care sa iti aline sufletul si …!

Pe o distanta relativ scurta, intre Targu Neamt si Piatra Neamt, sunt multe locuri care merita sa fie vizitate. De-acum stim ce avem de facut si ca merita sa revenim in acel colt al Romaniei.

Si, dupa ce am vazut toate cele de mai sus, ne-am hotarat sa ne intoarcem spre Piatra Neamt, la caldura … sa fugim de ploaia rece de afara. Chiar daca nu am reusit sa vedem prea multe … va asigur ca va putem spune cum sa aveti parte de un week-end foarte frumos (greu de descris in doar cateva randuri) …

vazuta de la Humulesti

Manastirea Varatec

... ceata de duminica dimineata

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s