Fotografia

De data aceasta va voi povesti despre unul din hobby-urile mele – fotografia. De mica mi-a placut sa ma joc cu aparatele foto, uneori transformam baia alor mei in “atelier de developat filme”, dar pana acum cateva saptamani nu mi-am dat seama cat de infime sunt cunostintele mele in acest domeniu.

La inceputul acestui an, cu ajutorul unei persoane foarte dragi mie si careia vreau sa ii multumesc pe aceasta cale, mi-am cumparat primul meu DSLR … spun primul deoarece am sentimentul ca nu v-a fi ultimul :). Am incercat sa imi cunosc cat mai bine aparatul, dar dupa 3 -4 luni aveam impresia ca sunt tot la inceput. Asa m-am decis ca cel mai bine ar fi sa ma apuc de un curs foto. M-am interesat cat de cat care ar fi oportunitatile prin Bucuresti si mi-a facut cu ochiul cursul profesional de la Universitatea Populara Dalles. Ca de obicei, am lasat pana pe ultima suta de metri inscrierea la curs. Intr-un final m-am prezentat la interviu, avand o prima discutie cu dl. Francisc Vaida – unul dintre traineri, urmand ca discutia finala sa fie dl. Dinu Lazar, cel care sustine cursurile profi. Dl. Vaida, uitandu-se in portofoliul meu, mi-a spus ca nu am cunostintele necesare pentru a urma cursul de profesionist, dar este alegerea mea daca vreau sa fac pasi mai mici sau sunt dispusa sa investesc suficient timp acasa pentru a recupera ceea ce ceilalti stiau. Am hotarat totusi sa iau mai incetisor si iata-ma inscrisa la cursul de initiere in ale fotografiei. Momentan cred ca am luat o decizie inteleapta :).

Astfel, imi petrec 2 seri pe saptamana intr-un mediu in care reusesc sa uit de toate mizeriile care ne inconjoara, de situatiile care apar la birou, de oamenii reci si rai pe care ii intalnim la tot pasul si care isi cauta doar propriul interes, de toate imperfectiunile acestei lumi.

Consider ca fiecare dintre noi trebuie sa isi gaseasca o “ancora” care sa il faca sa uite de tot ceea ce e rau si urat. Eu am gasit-o pe a mea si celor care vor sa invete regulile de baza ale unei fotografii corecte le sugerez cu caldura cursurile de initiere tinute de Francisc Vaida. De indata ce ai invatat care sunt regulile, poti sa le incalci si sa devii creativ … de aici incepe domeniul artistilor :).

Advertisements

One thought on “Fotografia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s