O poveste interesanta

A fost odata ca niciodata un rege care domnea intr-o tara prospera. Intr-o zi el a mers intr-o excursie in niste taramuri indepartate ale regatului lui. Cand s-a intors la palat a inceput sa se planga cat de tare il dor piciorele pentru ca era prima cand mergea intr-o excursie atat de lunga si drumul pe care a pasit era batatorit si plin pietre. A stat putin si s-a gandit si a ordonat ca fiecare drum din regatul sau sa fie acoperit cu piele. In mod sigur asta a costat sacrificarea multor animale si o multime de bani.

Vazand asta, unul dintre servitorii sai intelepti s-a gandit sa intrebe:”De ce trebuie sa cheltuiesti atatia bani, Maria Ta? De ce nu tai doar o bucata de piele ca sa iti acoperi piciorul care te doare?”

Surprins la inceput, pana la urma regele a fost de acord cu sugestia servitorului si a ordonat sa i se faca pantofi pentru el.

Morala: uneori, pentru a face lumea in care traiesti un loc fericit incerci sa schimbi lumea (adica ceea ce este exterior). De cele mai multe ori insa este mai bine sa te schimbi tu, sa iti schimbi perceptia si viziunea, sa iti schimbi atitudinea …

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s